הפרעות קשב וריכוז, הן הפרעות אשר ניתן לשים לב אליהן כבר בגיל ינקות. על אף שהגישה הרווחת בעבר הייתה כי לא מאבחנים הפרעות קשב וריכוז לפני גיל בית ספר, הרי שכיום, מומחים רבים בתחום זה, מציעים לכל הורה אשר חש כי הילד שלו חורג מהנורמה מבחינה שובבות ואי יכולת לשבת במקום, לגשת לאבחון להפרעות קשב וריכוז לגיל הרך, אשר יעניק להורים כלים להתמודד עם הילד ולאפשר לו להגיע לגיל בוגר יותר, כאשר התנהגותו מתונה יותר ובאפשרותו להתמודד טוב יותר עם הפרעות הקשב והריכוז אשר מהן הוא סובל.
מדוע חשוב לאבחן הפרעות קשב וריכוז בגיל הרך
כאמור, הגישה הרווחת בעבר, אשר ישנם אנשי מקצוע אשר נוקטים בה כיום היא לא לגשת לאבחון קשב וריכוז עם ילד בגילאי גן ומטה. אולם, לא פעם גם הורים וגם אנשי צוות במסגרת, יכולים להעיד על התנהגות לא נורמטיבית של ילד, אשר יכולה להעיד כי הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז. ילד אשר סובל מההפרעות הללו בגיל הרך והוריו אינם ניגשים אתו לאבחון ולקבלת מענה לבעיות הללו, בשל העובדה כי הם שמעו שלא מקובל לגשת לאבחון מעין זה בגיל הרך, יכול להיות מתוסכל מאוד. כמו כן, ילד אשר סובל מהפרעות מעין אלו, אשר אינן מטופלות כבר כאשר מזהים את הניצנים שלהן, הוא ילד אשר בעיות הקשב והריכוז שלו יתגברו ויגדלו ככל שהוא יגדל. כך שיתכן שהוא יגיע לגיל בית הספר שבו לכאורה כבר ניתן לאבחן, עם בעיות קשב וריכוז חמורות.
כיצד ניתן לאבחן הפרעות קשב וריכוז בגיל הרך
חשוב מאוד לדעת, בטרם פונים לאבחון הפרעות קשב וריכוז בגיל הרך, כי גם אם הילד יאובחן כסובל מבעיות מעין אלו, הרי שהטיפול בגיל הזה איננו כרוך בנטילת ריטלין, אלא בעיקר בהדרכה הורית שתסייע להורי הילד לסייע לו להתמודד עם הקשיים שלו בתחום הקשב והריכוז. ילד בעל קשיים כאלו בגיל הרך הוא ילד אשר לא יהיה לו סבלנות להעסיק את עצמו, הוא יהיה תזזיתי מאוד, יהיה לו מאוד קשה ליצור אינטראקציה ומשחק משותף עם ילדים, הוא יתקשה להמתין בתורות ובמשחק משותף יסרב לקבל את העובדה כי עליו להמתין עד שיגיע תורו לשחק ועוד. אם אתם או אנשי הצוות במסגרת של ילדכם סבורים כי יתכן שהוא סובל מהפרעות קשב וריכוז, חשוב מאוד להגיע לאבחון עוד בגיל הגן, בכדי להעניק מענה הולם לילד ולהפרעות מהן הוא סובל.