בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה מעניינת. יותר ויותר תכנים שעולים באינטרנט וכן בכלי תקשורת מודפסים, מתבססים על כתיבה שנועדה לשווק מוצרים ושירותים.
הרעיון הוא מאוד פשוט, לא מדובר בכתיבה ספרותית או אקדמית, גם לא בכתיבה חדשותית. זו כתיבה שמיועדת לדבר אחד בלבד, לשווק מוצר או שירות, מתוך כוונה שהקורא יתעניין וירצה לרכוש אותם. לעיתים המאמרים מתפרסמים באתרי הבית של אותן חברות ובעלי מקצוע, לעיתים באתרי מאמרים, אתרי חדשות ואתרים אחרים. כאמור, גם כלי תקשורת נוספים עושים שימוש בתכנים מסוג זה, כולל עיתונים יומיים.
מדובר בכתיבה שיווקית אשר המטרה שלה, כאמור, הוא להציע מוצר או שירות ולמכור אותו. לכן, גם הכללים שחלים על כתיבה כזו, שונים מאשר על כתיבה חדשותית או ספרותית. הם שונים, מאחר והם אמורים להציע את המוצר ואת השירות, על כן, הכתיבה תהיה חיובית, תהיה עמוסה מצד אחד בפרטים טכניים ומצד שני בשמות תואר שיפארו ויהללו את המוצר או את השירות.
כמו כן, כתיבה שיווקית תשתמש בביטויים שמיועדים למכירה, ביטויים שנועדו לגרום לקרוא להבין שהוא צריך את זה, הוא צריך את המוצר, את השירות, ומשתלם לו להשקיע בהם.
כיצד יוצרים כתיבה שיווקית
לצד הכללים שציינו, יש עוד מספר מאפיינים לכתיבה שכזו. למשל, היא חייבת להיות אמינה, אי אפשר לשקר, אי אפשר למכור מוצר או שירות באמצעות מידע לא אמין, שכן השקר יתגלה. מה שכן, אפשר לא להתייחס לדברים השליליים.
הכתיבה צריכה להיות מעניינת, קולחת, כזו שתגרום לגולש להבין מיד מה מציעים לו ויחד עם זאת, להיות מספיק מעניינת בשביל שהוא ירצה לקרוא עד סוף המאמר ואז להשאיר פרטים או להרים טלפון ולרכוש את המוצר או את השירות.