רבים שואלים את עצמם מהו ייפוי כוח תמשך? הרי עד לא מזמן הם הכירו אך ורק את תחום האפוטרופסות, ואכן, ייפוי כוח מתמשך הינו תחום חדש למדיי, ורצוי להבין מהו טומן בחובו. קראו בהרחבה על ייפוי כוח מתמשך באתר של יונית גזל!
אז מה זה בעצם ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי זה מיועד לאנשים שיש חשש שיאבדו את צלילותם בעתיד הקרוב או הרחוק יותר, ולא יוכלו ליטול החלטות עצמאיות. מיופה הכוח המכונה הממונה, יהיה אחד מבני המשפחה. הממנה יהיה אותו אחד שיזדקק לעזרה בעת שלא יהיה כשיר יותר.
מי יכול לחתום על ייפוי הכוח?
למעשה כל אחד שחצה את גיל 18 יכול להיות ממונה ייפוי כוח, אך כמובן הוא חייב להיות כשיר לשם כך. גם אנשים אשר אינם נמצאים בקו הבריאות רשאים להיות מיופיי כוח, אך עליהם להביא מסמכים רפואיים המעידים על בריאותם. הממנה את מיופיי הכוח, רשאי למנות לא רק אדם אחד, אלא יותר, ועליהם תהיה מוטלת המשימה להחליט בעבור הממנה בכל הקשור לבריאותו וכספו.
בנוסף, לא תמיד הממנה יודע מתי יזדקק למיופה הכוח, לכן הוא נדרש לקבוע תאריך, אתו ניתן לשנות.
רשימת הנחיות
מיופה הכוח התמידי חייב לפעול על פי בקשות והנחיות הממנה, בתחומים כספיים ורפואיים ולא לחרוג מהם. בנוסף לשם הבקרה, הממנה יוכל לקבוע מיהו בן המשפחה אשר יקבל דיווח מלא לגבי פעולות מיופה הכוח.
תפקיד מיופה הכוח
אין זה פשוט להיות מיופה כוח תמידי, עליו לשמור על כבוד הממנה, לכבד את בקשותיו במלואן ולשמור עד כמה שיותר על הפרטיות שלו. הוא חייב לספק לו אינפורמציה בכל הנושאים הרלוונטיים, ולהתייעץ אתו. המטרה העיקרית של הממונה היא שהממנה ייטול כמה שיותר החלטות עצמאיות לטובת עצמו.
> קראו גם על הסכם הורות משותפת!