כל מי שיש לו ילדים מכיר זאת: אנחנו רוצים לתת להם כמה שיותר חופש וללמד אותם להיות עצמאיים, אך מצד שני אנחנו רוצים להגן עליהם כמה שרק אפשר. כמובן שחלק מאיתנו מגזימים עם הרצון הזה והתוצאה היא ילדים שגדלים להיות מפוחדים ולנוע בעולם עם חוסר ביטחון, כך שברור מדוע הדילמה "איפה עובר הגבול" זו דילמה מורכבת. מה שכן, אם יש דבר שלגביו לא כדאי לכם להיות גמישים ושלגביו כדאי יהיה לשים גבולות מאוד ברורים, זו שאלת הגלישה באינטרנט. אתם באמת חושבים שילדים קטנים יודעים לבצע גלישה בטוחה לבד, בלי שאף אחד יעזור להם? אתם באמת חושבים שהכול תלוי בהם ושהם היחידים שיקבעו לאיזה אתרים הם יכנסו? העובדות בשטח מראות שזה לא כך ולכן ההמלצה שלנו היא לחשוב על אינטרנט בטוח, ויפה שעה אחת קודם.
איך זה עובד?
כשמדברים על גלישה בטוחה לא מדברים על הכוונה שהילדים יוכלו להתחבר לאינטרנט רק כשאתם עומדים לידם, שכן בצורה כזאת תיקחו מהם את כל החופש שרציתם לתת להם. לכן האופציה הטובה ביותר היא לפנות אל החברה שדרכה אתם מחוברים לאינטרנט ופשוט לברר האם היא מציעה גם אפשרויות של אינטרנט בטוח לילדים. זה כולל בדרך כלל:
- סיסמא אישית לכל אחד מהמשתמשים
- אפשרות למנוע ולחסום חלק מהאתרים
- אפשרות לקבל דוחות כדי לראות איפה הילדים גלשו ולאיזה אתרים הם נכנסו
בצורה כזאת תוכלו להיות בחו"ל או בכל מקום אחר ועדיין לישון בשקט, כי עם האינטרנט הבטוח הילדים שלכם לא נחשפים לחומרים שעלולים להזיק להם או לסכן אותם.
כמה זה עולה בחודש?
זה מאוד תלוי לאיזו חברה אתם פונים ועם איזו חברה אתם מחוברים לאינטרנט, מה שכן, אתם יכולים להיות בטוחים שזו תמיד השקעה נכונה. לא מדובר על הוצאה כלכלית גדולה מידי בחודש וזה בהחלט דבר שיכול להגן על הילדים שלכם, אז למה לחשוב פעמיים? לילדים שלכם מגיע ליהנות מחופש פעולה אך חשוב לעשות זאת תוך גבולות שישמרו עליהם ולכן אינטרנט בטוח זה פתרון נפלא.