זהו תסריט האימה של כל מי שיש לו סמארטפון בכלל ואייפון בפרט: קפה שנשפך על המכשיר, בקבוק מים שנפתח בתוך בתיק מרטיב אותו, חדירת מי גשם תוך כדי שיחה במבול שוטף או חס וחלילה נפילה לתוך האסלה. מה עושים במקרה שהאייפון שלנו נרטב? האם חייבים לתקן את האייפון? ומה הקשר לאורז?
עזרה ראשונה
תיקון אייפון הוא עסק לא נעים, אבל במקרה של רטיבות יכול להיות שלא תהיה ברירה. עם זאת, לפני שניגשים למעבדת תיקונים, נסו להציל את המכשיר בעזרת סדרת הפעולות הבאה:
- בדיוק כמו אצל בני אדם, גם במכשירי אייפון המהירות היא קריטית. אל תתמהמהו ואל תתעכבו בביצוע הפעולות, שכן הנזק הראשוני שנגרם בתוך קרבי המכשיר עלול להחמיר לאורך הזמן.
- פרקו את האייפון והפרידו את החלקים העיקריים שלו (רק את הרכיבים הפשוטים לפירוק, כגון כרטיס הסים והסוללה), נגבו את החלקים בעדינות ובאופן יסודי באמצעות מטלית יבשה או באוויר קר ממאוורר. בשום פנים ואופן אין לייבש את החלקים בעזרת מייבש שיער (ראו בהמשך "מה לא לעשות").
- הכניסו את המכשיר המפורק ואת החלקים העיקריים שלו לתוך קופסה מלאה באורז יבש וסגרו אותה היטב. האורז היבש יספוג את הלחות שבתוך המכשיר, ולאחר יום או יומיים בהם הוא שוכב בתוך הקופסה הוציאו אותו, חברו את החלקים המפורקים ונסו להדליקו. בהחלט ייתכן שהדבר יספיק כדי להציל את המכשיר שנרטב.
מה לא לעשות
- אל תנסו להדליק את המכשיר כל עוד הוא רטוב, שכן הדבר עלול ליצור קצר חשמלי שרק יחריפו את המצב.
- על אחת כמה וכמה אל תחברו אותו לחשמל.
- אל תנסו לייבש את המכשיר באמצעות מייבש שיער, תנור חשמלי או כל מקור חום אחר, מפאת סכנה לשריפת רכיבים. גם חשיפה ממושכת לקרני השמש עלולה לעשות זאת.
- אל תנסו לפרק את רכיבי המכשיר בעצמכם.
- ואם כל האמור לעיל לא עזר, מהרו למעבדת תיקונים. ככל שתגיעו מהר יותר, כך גדל הסיכוי שניתן יהיה להציל את המכשיר ולצמצם את עלויות התיקון.
מה עושים במעבדת התיקונים?
אם כל האמור לעיל לא עזר, קחו את המכשיר למעבדה. שם יפרקו אותו לרכיבים הקטנים ביותר, ינקו את הקורוזיה וירססו את הרכיבים בחומר דוחה רטיבות. כמו כן יתכן ויהיה צורך בהחלפת רכיבים מסוימים, אולם אל תמהרו להסכים לתיקון: בקשו הצעת מחיר ובחנו אותה היטב. מאוד יתכן שמשתלם יותר לרכוש אייפון חדש.