יש לכם רעיון גאוני לאפליקציה חדשה? מעולה! עכשיו אתם בטח רוצים לדעת איך פורטים על הכתב את כל סערת המחשבות שרצה לכם בראש. קבלו את המדריך המלא של אפיון אפליקציה – זה מה זה לא מסובך…
קודם כל, בבואכם לאפיין אפליקציה אתם צריכים לחשוב עם עצמכם, מה המטרות שלה? זו צריכה להיות תוכנה נוחה, פשוטה, שמעניקה לגולש ערך מוסף מסוים – ביצוע פעולה כלשהי, הנגשת מידע חיוני, צפייה או קריאה של תכנים בצורה המתאימה לפורמט הסלולרי ועוד. צריך לחשוב האם המטרה משתלבת עם האמצעים – כלומר, האם יהיה נוח לפתח אפליקציה כזו לגודל של המכשירים הניידים – האם היא מתאימה יותר לטלפון חכם בגודל של בערך 5 אינץ' או בכלל לטאבלטים בגודל של 10-8 אינץ'?
אפיון אפליקציה צריך לקחת בחשבון שמדובר באפליקציה
תחשבו על זה שהיום אפילו במחשב, לגולש אין כוח לקרוא כתבה ארוכה בת אלף מילים, אז הוא יעשה את זה בטלפון בעודו גולל בלי סוף את הטקסט? אם תכננתם לפתח אפליקציה של קריאת חדשות, לצורך העניין, תצטרכו לחשוב על פתרון יצירתי ו"אמל"קי" – כתבות קצרות עם תמונות שמעבירות את אלף המילים שלאף אחד אין כוח לקרוא בימינו. אולי שווה ליצור מעין פיד סטייל הקיר הראשי בפייסבוק שמורכב ממעט טקסט והרבה קטעי וידאו ותמונות מושכות. מסקנה: חשוב לשקלל באפיון האפליקציה לא רק את המטרות שלה ומי קהל היעד אלא גם את סוג המכשירים בהם היא תיפתח ואת המגבלות הטכניות והוויזואליות שיכולות להיווצר מתוך עיצוב אפליקציות מורכב.
אפיון הממשק של האפליקציה
כעת צריך לחשוב איך הכפתורים השונים באפליקציה יתפקדו – האם בלחיצת כפתור או בכלל בעזרת גרירה ושחרור לתחתית המסך (כמו שזה עובד עם בועות הצ'אט בפייסבוק למשל?). צריך לחשוב גם איך ייראו התפריטים של האפליקציה – האם למקם מגירות נשלפות מצד ימין או שמאל של המסך? האם ליצור כפתורים או תמונות שיגיבו למגע היד? צריך לחשוב על האתגר הגדול – איך הגולש ישוטט באפליקציה בפשטות מבלי ללכת לאיבוד בין מידע רב מדיי, וזאת ניתן לעשות באמצעות ריווח נכון ושילובי צבעים מתאימים.
ועוד דבר שחשוב לקחת בחשבון – אם האפליקציה היא חינמית, האם נכון יהיה לשלב בה פרסומות? אם כן, צריך ליצור שטח פרסום בגבול הסביר, שלא ירתיע את הגולשים משימוש באפליקציה.