רבות מדובר על הנגשת מבנים לבעלי מוגבלויות. אך מה בנוגע להנגשת אתרי אינטרנט? האינטרנט הוא כלי חשוב לקבלת מידע, לתקשורת בין אישית ולביצוע פעולות מכל תחומי החיים. היות שכך, כפי שחשוב להנגיש בתי עסק לבעלי מוגבלויות, כך חשוב גם להנגיש אתרי אינטרנט.
מהי הנגשת אתרים?
כאשר אנו מדברים על הנגשת אתרים אנו מדברים על מתן האפשרות לאנשים עם מוגבלויות שונות לגלוש באתרי אינטרנט שונים. לדוגמה, האפשרות להגדיל את האותיות, תאפשר לאנשים בעלי לקויות ראייה לגלוש באתר ביתר קלות וללא עזרתם של אנשים אחרים.
ערך מוסף גם לאתר שלכם
כל אתר אינטרנט מוקם בכדי להיחשף. בין אם מדובר באתר של עסק, של מטרה כזו או אחרת שברצונכם לקדם, אתר מכירות ועוד. היות שכך, הנגשת האתר תאפשר לו להיות חשוף ליותר אנשים ובכך להגדיל את קהל היעד. לדוגמה – אתר מכירות, שיונגש ללקויי ראיה, יאפשר גם לקהל היעד הזה לבצע בו רכישות וכך להגדיל את המכירות.
בנוסף, אתר נגיש לבעלי מוגבלויות מקודם יותר במנועי החיפוש. דבר שעוזר לחשיפת האתר עוד יותר ובקלות יחסית.
תו תקן
כמו בנושאים רבים אחרים, גם בנושא הנגשת אתרים יש תקן ישראלי. התקן הישראלי מאמץ את ההנחיות של התקן העולמי ועל פיו ניתנות הנחיות למנהלי אתרים וכל מי שעבודתו קשורה להקמה וניהול של אתרי אינטרנט.
גם ארגונים יכולים להרוויח מהנגשת האתרים הפנים ארגוניים שלהם בכך שיוכלו לאייש משרות בתוך הארגון עם אנשים בעלי מוגבלויות.
יתרונות לכלל האוכלוסייה
היות שאתרים מונגשים הם בעיקר אתרים פשוטים לתפעול, כלל האוכלוסייה תרוויח מאתר כזה. כאשר אדם מתחיל לגלוש באתר כלשהו, הוא רוצה שיהיה לו קל ופשוט ככל שניתן. כך הוא ימשיך לגלוש באתר ולא יפנה לחפש אתרים אחרים, המציעים מידע דומה.
מאמץ קטן – שירות גדול!
הנגשת אתרים איננה דורשת מאמץ רב מצד בוני האתרים. מדובר על התחשבות בצרכים של אנשים בעלי מוגבלות כגון קשיי ראייה, קושי בתפעול העכבר או המקלדת, תמיכה בתוכנות מותאמות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים וכדומה.