האם ידעתם? כל חברה באשר היא נחשבת לאישיות משפטית מלאכותית, ובשל סיבה זו קיימת אפשרות לפרקה.
והיה והחברה איננה מצליחה להפיק רווחים כספיים עבור בעלי המניות שלה, היא גם לא משרתת את האינטרסים של אותם בעלי מניות, כך שהם אינם יכולים לממש את המטרות שלהם. כאן תוכלו לקרוא על פירוק חברה – מה צריך לדעת וממה צריך להיזהר?
האם החברה מפיקה תועלת?
חברה שכזו, ניתן להגדירה כאחת שאין לה כלל זכות קיום, היא איננה מצליחה להגיע למטרות אשר הציבה לעצמה, אולם אין זה דומה לחייו של אדם, מכיוון שהוא נהנה ממעמד אחר, ואין כלל קשר לתועלת שלו.
כיצד ניתן לפרק חברה?
קיימות כמה דרכים בכדי לפרק חברה, יכולה זו להיות היוזמה שלה, או באמצעות פיקוח של בית המשפט זאת על פי סעיף 342 הרלוונטי לפקודת החברות. במקרים הללו זהו הכרח המציאות לפנות אל עורך דין אביתר כהן שמנוסה בתחום, בכדי לקבל ייעוץ ראשוני.
מהן הסיבות לפירוק חברה ע"י בית המשפט?
הסיבות לפירוק חברה קשורות למצב של חדלות פירעון, זוהי הסיבה הנפוצה ביותר, ובהתאם לפרמטרים הנוגעים לפקודת החברות אפשר לקבוע האם החברה אכן חדלת פירעון.
נושים
ישנם נושים הזכאים לקבל מאותה החברה את מה שהוסכם ביניהם, כאן מדובר בסכומים גבוהים ומעל חמישה שקלים, שהגיע הזמן לפרוע אותם. והיה ועברו שלושה שבועות מעת החתימה והחברה לא שילמה את חובה ואף לא הפיקה שום ערובה לכך שעליה יהיה לשלם את החוב, יש לנקוט בצעדים.
בית המשפט הוא זה שקובע
על בית המשפט לקבוע ובאמצעות הוכחות, האם לפרק את החברה, מכיוון שהיא חדלת פירעון ואין באפשרותה לשלם את הכספים לנושים.