הרבה פעמים אנו רואים מודעות של כל מיני חבילות לאחסון אתרים, לפעמים הן כוללות גם את הדומיין ולפעמים לא. כל מי שרוצה להקים אתר אינטרנט יכול לקנות דומיין וחבילת אחסון ולהרים אתר אינטרנט אפילו תוך דקות ספורות. אם מדובר באתר חובבני, כמו למשל בלוג שאתם עושים רק בשביל הכיף ולא ממש חשובה לכם תנועת הגולשים ואין לכם מטרות מסחריות אז כל חבילת אחסון יכולה להתאים. אך כאשר אתם מתייחסים אל האתר שלכם ברצינות, אפילו אם אינו אתר מסחרי אתם צריכים להקדיש יותר תשומת לב לבחירת החברה לאחסון אתרים.
שיקולים בבחירת חברה לאחסון אתרים
הגדרת הצרכים – הדבר הראשון שצריך לעשות לפני שמחפשים חברה לאחסון אתרים הוא להגדיר במדויק את הצרכים שלכם. הגדירו היטב את מטרת האתר ואת כמות התנועה שאתם מצפים לה. כמות התנועה היא אחד השיקולים העיקריים בבחירת החברה וגם בבחירת החבילה. אם מדובר באתר בעל כמה כניסות בודדות ביום אז כמעט כל חברה יכולה לספר את השירות. אך כאשר מדובר באתר בעל עשרות אלפי כניסות ביום חייבים חברה המחזיקה שרתים מתאימים.
זמינות האתר – כאשר אתם מקימים אתר אינטרנט אתם רוצים שהוא יהיה זמין 24 שעות ביממה. אם מישהו לחץ על קישור לאתר שלכם ומסיבות טכניות האתר לא זמין אז יכול להיות שהפסדתם לקוח. נכון שתקלות טכניות תמיד עלולות להתרחש אך חברות גדולות עובדות עם שרתי גיבוי וצוות טכני הפותר כל בעיה באופן מיידי. כאשר הן מתנהלות באופן שכזה התקלות הן נדירות ביותר וגם אם מתרחשות הן לזמן קצר בלבד. אתם בוודאי שואלים את עצמכם מהיכן ניתן לקבל את המידע הזה. ובכן ישנם אתרי אינטרנט אשר עוקבים ומדרגים את חברות אחסון האתרים. כמו כן במידה ויש לכם אתר, ישנם כלים בעזרתם ניתן לנתח את הביצועים.
ממשק משתמש – תחזוקת אתר אינטרנט וניהולו דורשת ידע טכני. ככל שהידע שלכם יותר מתקדם, או שאתם מחזיקים אנשי מקצוע המנהלים את האתר, כך תדעו לשלוט יותר טוב ולהבין את כל הפונקציות השונות ואיך לבצע את הפעולות. אך ההמלצה שלי היא לחפש אחר חברות אחסון האתרים המציעים לכם ממשק משתמש נוח וברור שגם אם זו הפעם הראשונה שלכם תוכלו להסתדר. שימו לב שישנן חברות אחסון אתרים המתמחות באחסון אתרים מפלטפורמות מוכרות, כמו למשל וורדפרס, בהן ההתקנה היא קלה מאוד ומתאימה גם לאנשים בעלי ניסיון מועט.
כמות הדומיינים – שימו לב כמה דומיינים חבילת האחסון שמציעים לכם יכולה להחיל. אנשים רבים מחזיקים מספר דומיינים שונים אותם הם מקשרים לאתר. למשל להבטיח שתגיעו לאתר גם במקרה של הקלדת שגיאה או כל סיבה אחרת. לא כל חבילת אחסון מציעה את אותם התנאים.
אבטחת מידע וגיבוי – חברות גדולות מחזיקות מומחים לאבטחת מידע אשר שומרים על השרתים שלהם. רוב האנשים המקימים אתר אינטרנט אינם מעסיקים מומחים לאבטחת מידע אלא נשענים על שירותי אבטחת המידע של חבילת האחסון. לצורך העניין חברת אחסון האתרים היא החברה הגדולה המחזיקה מומחי אבטחת מידע על מנת לשמור על האתר שלכם. שימו לב שחבילת האחסון כוללת גם פתרונות לאבטחת מידע ושירות של גיבויי אוטומטי על מנת להגן על האתר שלכם מתקלות או מהאקרים בעלי כוונות זדון.
תמיכה טכנית – בדיוק כי שאתם רוצים אתר אינטרנט הזמין 24 שעות ביממה כך אתם גם חייבים חברה המציעה שירותי אחסון עם תמיכה טכנית 24 שעות ביממה. אתם אף פעם לא יודעים מתי תתרחש תקלה ואתם חייבים להבטיח לעצמכם שתמיד יהיה פתרון מיידי.
מאמרים נוספים שכדאי לקרוא:
איך תדעו שחברת הקידום עושה עבודה כמו שצריך?
לימודי קידום אתרים בשנת 2016